İşletme Hizmetleri

<< Hizmetler    Yeni İş Geliştirme >>


Günümüzde sosyal hayatın hemen her alanında bilgisayarlara dayalı teknolojilerin son derece yaygın bir biçimde kullanılıyor olması işletmelerin, dış paydaşlarından ayrıca müşterilerin istek ve beklentilerinde de farklılıklar yaratmıştır.

Söz konusu bu durum işletmelerin hem iş yapma yöntemlerini hem de ürettikleri mal ve hizmetleri etkilemiş ve onları alışılagelmiş yöntemlerin dışında iş yapmaya ve daha fonksiyonel, hibrit mal ve hizmetler üretmeye yöneltmiştir.

Teknolojik gelişmelerin işletmelere olan bu etkilerinin yanı sıra ekonomik, yasal ve sosyo-kültürel alanlarda meydana gelen gelişmeler de işletmelerin faaliyetlerini dolayısıyla alacakları kararları etkilemiştir.

İşletmeler tarafından kontrol edilemeyen söz konusu bu dış çevre unsurlarının varlığı işletmelerin rekabet güçleri üzerinde zaman zaman olumsuz etkiler yaratıp güç anlar yaşamalarına neden olabilmektedir.

Oysa stratejik yönetim anlayışı dış çevreden kaynaklanan tehdit ve fırsatlar ile işletmenin iç bünyesinden kaynaklanan zayıflık ve üstünlükleri göz önünde bulundurarak işletmeleri uzun dönemli rasyonel kararlar almaya yönelten bir süreçtir.

Bu bakımdan stratejik yönetim süreci işletmeler açısından son derece önem verilmesi gereken bir konudur. Günümüz rekabet koşullarında ister küçük isterse büyük ölçekli olsun işletmelerin sürdürülebilir rekabet güçlerini koruyabilmeleri için stratejik yönetim anlayışı ile faaliyetlerine yön vermeleri gerekmektedir.

işletmeler faaliyette bulundukları dış çevrede oluşan fırsat ve tehditlere yönelik durum analizlerini yaptıktan sonra, işletme analizi olarak bilinen kendi iç çevrelerinde güçlü ve zayıf yönlerini de belirler. Belirlenen bu sonuçlar bir matriste (SWOT) birleştirilir.

SWOT matrisi ile işletmenin faaliyet alanında dış çevresel gelişmeler ve bunlara karşı işletmenin yararlanabileceği güçlü yönleri veya geliştirilmesi gerekli zayıf yönleri belirlenmiş olur.

Stratejik yönetim sürecinde SWOT analizinden sonra işletme üst yöneticileri, kurumlarının kuruluş ve varoluş nedeni olan misyon ve gelecekte olmayı düşledikleri vizyonunu yeniden gözden geçirirler. Hâlihazır, varolan kurum misyon ve vizyonu durum ve koşullara göre, gerekir ise düzeltilir, değiştirilir.

Misyon ve vizyonun gözden geçirilerek durum ve koşullara uygun bir şekilde yeniden belirlenmesinden sonra işletme üst yönetimi, artık stratejilerini, yani işletmelerini arzuladıkları sonuca eriştirecek “yol”larını belirleme aşamasına gelmiş olur.

İşletme üst yönetiminin ve girişimcinin bu aşamada;

  1. işletmenin gelecekteki yaşamını sürdürebilmek için ürün, pazar ve süreçler itibarıyla hangi faaliyet alanlarına girmesi, odaklanması veya vazgeçmesi gerektiği konusunda stratejiler belirlenmesi gerekecektir.
  2. Ayrıca sektöründe kendisine, rakiplerine karşı rekabet üstünlüğü sağlayabilecek, kazandırabilecek faaliyet ve uygulamaların neler olabileceği, konusunda stratejiler belirlemesi gerekecektir.

Görüleceği gibi bu çalışmaların odaklandığı faaliyetler işletmenin günlük işleri ile değil onun bütünsel olarak gelecekte varlığını sürdürebilmesi ve rekabet üstünlüğü sağlamasına yönelik uğraşlardır.

Yaşamsal öneme sahip bulunan bu tür çalışmalar pek çok faaliyetlerle desteklenmelidir.

Ancak, Innovation turka olarak biz ülkemizdeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin günümüz koşullarında, üç ana konuya odaklanmasının motivasyon arttırıcı ve diğer ilgilenilmesi gereken tüm faaliyetler için inanılmaz enerji-sinerji yarattığını içinde bulunduğumuz sayısız projede yaşadık ve gözlemledik.

Bu amaçla günümüz koşullarında uygulanabilir, sürekli güncellenen metodlar ile İşletmelere yönelik hizmetlerimizi, edindiğimiz tecrübeye dayalı bilgiler ile uzmanlarımızla şekillendirdik.

 

Artık odaklanmamız gereken üç konu var;
1- Yeni İş Geliştirme
2-Yeni Pazar Araştırması,
3- İhracat,